Välrenommerat byggföretag i Sandviken listar sina bästa tips inför ditt altanbygge

Att bygga en altan är något som de flesta drömmer om. Att även kunna glasa in sin altan så att den kan användas under höst, vår och vinter gör att du kan ge din familj extra bostadsutrymme. Du kan vända dig till vårt byggföretag i Sandviken för fri konsultation när du planerar att lägga till en altan till din bostad.

Med en altan får hela familjen en plats att kunna vistas på ute i trädgården under sommaren. När du ska bygga en altan är det viktigt att du planerar ditt altanbygge utifrån hur den främst kommer att användas. Om du planerar att bygga in din altan så den kan användas även under höst, vår och kanske även vinter är det än viktigare att planera projektet grundligt.

 

Nedan får du tips över vad du ska tänka på inför anläggandet av din altan. Du kan också kontakta oss på Spikat & Klart Gävleborg som är ett byggföretag i Sandviken. Då kan vi ge dig mer information om hur våra snickare från Sandviken kan bistå dig vid ditt altanbygge samt ge dig mer information om oss och hur vi arbetar.

 

5 tips inför ditt altanbygge

  1. Genom att lägga altanen på samma nivå som dina golv i bostaden kommer altanen att kännas som en del av bostadsytan.
  2. Planera storleken på altanen noggrant så att du får plats med utemöbler, solsängar, växter och/eller grill.
  3. Välj rätt sida av huset att placera din altan. Om du planerar att använda altanen som soldäck ska den placeras mot söder. Vill du få skugga under dagtid men njuta av kvällssol ska den placeras mot väster.
  4. Om du planerar att avnjuta dina måltider ute på altan kan det vara praktiskt att anlägga altanen i nära anslutning till köket.
  5. Med hjälp av sidoskydd kan du använda altanen även om det är blåsigt samtidigt som du får ett bra insynsskydd.

 

Anlägga en inglasad altan för användning under vintern

Många vill kunna använda sin altan även under de kallare månaderna vilket är fullt möjligt om du väljer att glasa in din altan. Med en inglasad altan och med en värmekälla kan du använda altanen som ett extra bostadsrum även när det är kallt eller regnar. Vid inbyggnad av din altan behöver du ansöka om bygglov. Det är också viktigt att du sätter in fönster med rätt isolering så att altanen behåller värmen. Vårt byggföretag i Sandviken kan hjälpa dig både då du ska bygga en altan och då du vill få den inglasad för vinterbruk.

 

Kontakta vårt byggföretag i Sandviken inför ditt altanbygge

Spikat & Klart Gävleborg är ett välrenommerat byggföretag från Sandviken som utför tjänster som nybyggnation, tillbyggnad och renoveringar åt privatpersoner och företag. Våra yrkesutbildade snickare i Sandviken har många års erfarenhet vilket gör att vi kan bistå dig vid alla typer av byggprojekt. Du kan kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan inspektera ditt projekt och bistå med fri konsultation, utan några förpliktelser. 

Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Vid ett hembesök kan våra snickare i Sandviken lyssna på dina önskemål, inspektera ditt projekt och sedan bistå med fri konsultation. Därefter överlämnar vi en offert till ett konkurrenskraftigt pris.